Concept gezonde voeding

5 pijlers:

1)  Zeevoedsel: verschillende soorten vis, geen bodemeters.

2)  Vlees: rund, kalf, vlees, lam, alle soorten puur orgaanvlees: veel mineralen + vitaminen (zink).

3)  Kip, gans, kalkoen, duif, struisvogel geen hardgekookte eieren, geen omelet of roerei (= moeilijk te verteren, doet cholesterol stijgen), wel zacht gekookt of gebakken verschillende soorten eieren eten: struisvogel, kwarteleieren.

4)  Groenten: geen aardappelen of rijst groene bladgroenten: spinazie, bloemkool, aubergine, uien alle kleuren, komkommer, kolen, avocado, paprika, broccoli, radijs, spruiten, sla... bakken, koken, stomen, pekelen, roosteren... Goed kauwen.

Bordindeling: 1/3 vlees, vis of eieren - 2/3 groenten.
Zeezout en zwarte peper, olijfolie en mayonaise mogen.

Soep: kippensoep, alle soorten, klein beetje zure room mag.
Met been erin. Eerst donkere bouillon, daarna helder. Afschuimen en groenten erbij doen.

5)  Water: 60% van de mens bestaat uit water.
Hoeveelheid water: 1 l per 25 kg lichaamsgewicht.

NO (stikstofmonoxide) daalt door:

1)   Suiker: geraffineerde suiker, chocolade + fruit = fructose = glucose, alleen langzamer + gedroogd fruit beter 'vers' fruit. Lichaam is geprogrammeerd op seizoenen. Fruit doorheen het hele jaar: is niet oké. Enkel 'vers' fruit als je heel gezond bent.

2)  Granen: fermenteren (alcohol), toxine door fermentatie: rotten. Erwten, bonen, rijst, granen, havermout, quinoa, aardappelen.

Ontbijt: eten alsof je nooit meer iets zal eten.

3)  Melkbereidingen: gepasteuriseerde producten: melk. Enkel rauwe melk of producten van rauwe melk: dit verteert beter.
Oké zijn: organic (zelfgemaakt van rauwe melk) boter, kaas, roomkaas of amandelmelk.

4)  Maïs bevat geen gluten. Popcorn is rampzalig.

5)  Soya.

Rijst: eerst in de pan verwarmen en dan pas koken. 2 weken per zondiging recupereren.

Oké: sappen van groenten om de toxines te verwijderen uit het lichaam.

Goed voor de lever: bietenbladeren, peterselie, kool (sulfer), selder, koriander, peterselie, citroen met schil.


Als je moe wordt na een maaltijd, heb je iets gegeten wat niet oké is voor je.

Toxines ontstaan door:
- inademen: roken
- slikken: drinken
- smeren: make-up

Eigen lichaam maakt meer dan 100% toxines aan.

Verlies van toxines:

eliminatiesysteem:
- urine
- stoelgang

- zweet
- adem